Βρίσκεστε εδώ: ΑρχικήBlogAlessandroΠροβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Ιανουάριος 2016

Giornata-della-Memoria

Θέλοντας να κρατήσουν τη μνήμη αυτή ζωντανή, για να μην επαναληφθούν αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ», το 2005, τα Ηνωμένα Έθνη καθιέρωσαν την 27η Ιανουαρίου ως Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος, τα θύματα της Σοά (Shoa), της καταστροφής όπως υποδηλώνει ο όρος στην εβραϊκή γλώσσα.

 

Σαν σήμερα πριν από 71 χρόνια απελευθερώθηκε από τη Σοβιετική Ένωση το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

Κατηγορία blog
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 15:52

Jorge Luis Borges: Viaje al Sur - Ταξίδι στο Νότο

Ένα Σεμινάριο αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του μεγάλου Αργεντινού συγγραφέα Jorge Luis Borges

Εισηγητές - Παρουσίαση: Μ. Καλαϊτζίδου, Κ. Χαλκόπουλος

Ο Μπόρχες συχνά θεωρείται ως ο κυριότερος συγγραφέας της Νότιας Αμερικής, των Ισπανικών γραμμάτων του 20ου αιώνα, και ένας απο τους σπουδαιότερους λογοτέχνες της σύγχρονης περιόδου. Όμως ποιός ακριβώς ήταν, και πώς έζησε, είναι ένα ερώτημα που ο ίδιος πάντοτε απέφευγε να απαντήσει. Πολύ εσωστρεφής, αλλά και με τη θέληση να ζήσει, πολιορκημένος απο αρνητικές συνθήκες, στα κείμενα του μοιάζει να ανοίγει δρόμους με κομψότητα, αλλά και την αγωνία κάποιου που ψάχνει να φύγει μακριά...

Κατηγορία Σεμινάρια
Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016 13:00

Cine Colombo: Iσπανική Ταινία - El Nino (2014)

91sfpaGodXL. SL1500 ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΣΤΟ CINE COLOMBO


Ισπανική Ταινία

 

El Nino (2014)

 

Παρασκευή 22/01 στις 19:00

 

Υπόθεση::Γιβραλτάρ, το νότιο σύνορο της Ευρώπης. Εδώ διατίθενται άφθονα χρήματα για όποιον είναι θαρραλέος ώστε να φορτωθεί χασίς και να πετάξει πάνω από τα κύματα με την αστυνομία στην πλάτη του. Αντιστεκόμενοι στους νόμους των τοπικών εμπόρων ναρκωτικών, ο Ελ Νίνο κι ο Ελ Κόμπι αποφασίζουν να κάνουν δουλειά από μόνοι τους. Τα χρήματα αρχίζουν να συρρέουν σχεδόν με την ίδια ταχύτητα με την αδρεναλίνη. Την ίδια ώρα, η ισπανική αστυνομία ερευνά το δίκτυο ενός εγγλέζου μεγαλέμπορου που διευθύνει τα πάντα μέσα από ένα ασφαλές κρησφύγετο στο Γιβραλτάρ. Έχοντας «κοριό» μέσα στην αστυνομία, βρίσκεται πάντα ένα βήμα εμπρός τους, μέχρι που η εμφάνιση του Ελ Νίνιο αλλάζει τις ισορροπίες.

Κατηγορία blog
Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016 00:37

Cine Colombo - Ιταλική Ταινία: il Postino: The Postman (1994)

ΙΤΑΛΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ Cine Colombo

Il-postino-1994

 

 

il Postino: The Postman

 

Παρασκευή 15/01 στις 19:30

 

Υπόθεση:Η σχέση ποίησης και απλών ανθρώπων μέσα από τη φιλία ενός ταχυδρόμου με τον ποιητή Πάμπλο Νερούντα. Ερωτας, λυρισμός και πολιτική σε ένα ψαροχώρι της μεταπολεμικής Ιταλίας.

Κατηγορία blog