GDPR: Φόρμα Επικοινωνίας - Συναίνεσης Χρήσης Προσωπικών Δεδομένων

Arrow up
Arrow down
Βρίσκεστε εδώ: ΑρχικήBlogSo PhieΠροβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Φεβρουάριος 2016
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 12:35

Εσάς σας βρήκε το Colombito σας;

20151214 200550

Εσάς σας βρήκε το Colombito σας;

 

Τα Χριστούγεννα πέρασαν, το φροντιστήριο πλημμύρισε από δώρα, αγκαλιές και χαρά, χάρη στη δική σας συμμετοχή στο καθιερωμένο μας πλέον παιχνίδι, το Colombitos.

Κατηγορία blog
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 14:14

Cine Colombo: Iσπανική Ταινία - Τambien la lluvia (2010)

tumblr lhnpfrHAyi1qakhv5o1 500

 

Προβολή της Ισπανικής ταινίας tambien la lluvia ( Ακόμα και η Βροχή ) στο Cine Colombo την Παρασκευή 26/02 στις 19:00

 

 

Υπόθεση: Πολλοί θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο. Λίγοι θέλουν να αλλάξουν τον εαυτό τους. 

Οι κυκλικές διαδρομές της Ιστορίας, σε μια βαθιά πολιτική και γοητευτικά δαιδαλώδη ταινία, μιας από τις λιγότερο γνωστές, αλλά αναμφίβολα ξεχωριστές φωνές του ισπανικού σινεμά. Ένας σκηνοθέτης, ο Σεμπαστιάν , πηγαίνει στην Βολιβία για να γυρίσει μια ταινία για τον Χριστόφορο Κολόμβο, τον εξερευνητή των θαλασσών που δεν ήθελε απλά να εκχριστιανίσει τους ινδιάνους αλλά είχε εμμονή με τον χρυσό και έκανε σκλάβους τους ιθαγενείς που του αντιστάθηκαν. Όμως στην πόλη όπου πραγματοποιούνται τα γυρίσματα, τα αποθέματα νερού πωλούνται σε μια πολυεθνική και οι ιθαγενείς καλούνται, 500 χρόνια μετά από την έλευση του Κολόμβου, να παλέψουν όχι για το χρυσαφί αυτή τη φορά αλλά για το πιο απλό αλλά πολύτιμο αγαθό, το νερό.

Κατηγορία blog
Μακμπέθ - Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 6/03/2016 στις 19:00

 

 

Μακμπέθ - Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

 

 
 
Μετάφραση: Δημητριάδης, Δημήτρης
Σκηνοθεσία: Ρεβή, Αναστασία
 
Δηλώστε συμμετοχή στη γραμματεία μας έως την Τετάρτη 2 Μαρτίου.
 
ΤΙΜΗ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 7€
Κατηγορία blog
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 23:20

C1 Τάξη Ισπανικών: Livello Avanzado , DELE C1-ΚΠγ Γ

C1 Τάξη Ισπανικών: Livello Avanzado , DELE C1-ΚΠγ Γ
Ο σπουδαστής αρχίζει τα μαθήματα αυτής της τάξης αφού έχει προσεγγίσει προηγούμενα το επίπεδο Β2 της Ισπανικής Γλώσσας. Αυτή η τάξη είναι απαιτητική και ο σπουδαστής θα πρέπει να ξεκινήσει την τάξη εξοπλισμένος με όρεξη και πειθαρχεία.
 
Βασικές Περίοδοι Έναρξης Τμημάτων αυτού του επιπέδου της Ισπανικής Γλώσσας:
Οκτώβριος και Ιούλιος.
 
Τμήματα Οκτωβρίου
Διάρκεια: Οκτώβριος-Μάιος επίπεδο C1
Τα τμήματα της C1 Τάξης των Ισπανικών περιλαμβάνουν 6 διδακτικές ώρες την εβδομάδα. Οι ώρες αυτές μοιράζονται σε 2 δίωρα εβδομαδιαία μαθήματα. Σε αυτό το πρόγραμμα προστίθενται αρκετές δραστηριότητες εκτός ωραρίου μαθημάτων των οποίων η παρακολούθηση αν και είναι προαιρετική, κρίνεται απολύτως απαραίτητη στα τμήματα αυτού του επιπέδου: Παρακολούθηση σεμιναρίων πολιτισμού, Λογοτεχνίας, Τέχνης, προβολές ταινιών, οργάνωση θεματικών events κ.α. Σε αυτό το πρόγραμμα πρέπει να συνυπολογίσουμε τον απαραίτητο χρόνο προετοιμασίας για τις εξετάσεις που δε συμπεριλαμβάνεται στις ώρες μαθημάτων, και έγκειται συνήθως σε ένα τρίωρο Test την εβδομάδα, σε μαθήματα για την προετοιμασία και προσομοίωση της Προφορικής Εξέτασης και σε πιθανά επαναληπτικά μαθήματα για την κάλυψη κενών. Στο τέλος αυτής της πρώτης περιόδου, τον Μάιο ή Ιούνιο οι σπουδαστές είναι έτοιμοι να λάβουν μέρος στις εξετάσεις επίπεδου C1 , για τα πτυχία DELE C1-ΚΠγ Γ.

Θερινά Τμήματα
Διάρκεια: Ιούλιος-Νοέμβριος (με διακοπές 1-15 Αυγούστου) επίπεδο C1
Τα θερινά τμήματα της C1 Τάξης των Ισπανικών περιλαμβάνουν 6 διδακτικές ώρες την εβδομάδα. Οι ώρες αυτές μοιράζονται σε 2 εβδομαδιαία μαθήματα. Σε αυτό το πρόγραμμα προστίθενται αρκετές δραστηριότητες εκτός ωραρίου μαθημάτων των οποίων η παρακολούθηση αν και είναι προαιρετική, κρίνεται απολύτως απαραίτητη στα τμήματα αυτού του επιπέδου: Παρακολούθηση σεμιναρίων πολιτισμού, Λογοτεχνίας, Τέχνης, προβολές ταινιών, οργάνωση θεματικών events κ.α. Σε αυτό το πρόγραμμα πρέπει να συνυπολογίσουμε τον απαραίτητο χρόνο προετοιμασίας για τις εξετάσεις που δε συμπεριλαμβάνεται στις ώρες μαθημάτων, και έγκειται συνήθως σε ένα τρίωρο Test την εβδομάδα, σε μαθήματα για την προετοιμασία και προσομοίωση της Προφορικής Εξέτασης και σε πιθανά επαναληπτικά μαθήματα για την κάλυψη κενών. Στο τέλος αυτής της πρώτης περιόδου, το Νοέμβριο οι σπουδαστές είναι έτοιμοι να λάβουν μέρος στις εξετάσεις επίπεδου C1, για τα DELE C1-ΚΠγ Γ. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα και μέχρι τις εξετάσεις του Νοεμβρίου της C1 τάξης μπορούμε να παρακολουθήσουμε ταυτόχρονα το τμήμα επιπέδου C2 και να συνεχίσουμε μόνο σε αυτήν την τάξη μετά τις εξετάσεις.
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 20:55

Β1 Τάξη Ρωσικών: 1ο Επίπεδο( ТРКИ1), B1

Β1 Τάξη Ρωσικών: 1ο Επίπεδο( ТРКИ1), B1
Ο σπουδαστής αρχίζει τα μαθήματα αυτού του επιπέδου της Ρωσικής Γλώσσας αφού έχει φτάσει στο επίπεδο Α2 με προηγούμενη παρακολούθηση μαθημάτων. Όταν θα τελειώσει αυτή την τάξη των Ρωσικών θα φτάσει στο επίπεδο B1 και θα μπορεί να κατανοήσει τα κύρια σημεία μιας σαφούς ομιλίας χωρίς ιδιωματικά χαρακτηριστικά σε γνωστά θέματα που συναντά τακτικά στη δουλειά, στο σχολείο, στον ελεύθερο χρόνο, κτλ. Θα μπορεί επίσης να κατανοήσει τα κύρια σημεία πολλών ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών ενημερωτικών εκπομπών σχετικών με την τρέχουσα επικαιρότητα ή εκπομπών με θέματα προσωπικού ή επαγγελματικού ενδιαφέροντος όταν η παρουσίαση είναι σχετικά αργή και ξεκάθαρη, να κατανοεί λογοτεχνικά κείμενα και να επικοινωνεί με σχετική άνεση σε πολιτιστικά, οικονομικά και κοινωνικά θέματα. Θεωρείται πως το επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει μπορούμε να το αντιστοιχίσουμε με εκείνο ενός τελειόφοιτου Λυκείου στη Ρωσία.


Οι Βασικές Περίοδοι Έναρξης Τμημάτων αυτού του επιπέδου των Ρωσικών είναι οι εξής: Οκτώβριος και Ιούλιος. Είναι πιθανόν όμως να έχουμε έναρξη επιπλέον τμημάτων και σε άλλες περιόδους.

Τμήματα Οκτωβρίου
Διάρκεια 8 μήνες: Οκτώβριος-Μάιος
Τα τμήματα της Τάξης Β1 των Ρωσικών περιλαμβάνουν 6 ολόκληρες ώρες την εβδομάδα. Οι ώρες αυτές μοιράζονται σε 2 ημέρες της εβδομάδας. Στο τέλος αυτής της περιόδου οι σπουδαστές θα έχουν την δυνατότητα, χωρίς είναι υποχρεωτικό, να δώσουν εξετάσεις για το πτυχίο ТРКИ1, B1, (πρώτο σερτιφικάτ). Στη συνέχεια μπορούμε να παρακολουθήσουμε τα τμήματα επιπέδου Β2 από τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Θερινά Τμήματα
Διάρκεια 3 μήνες: Ιούλιος-Σεπτέμβριος
Τα θερινά εντατικά τμήματα της Β1 Τάξης των Ρωσικών, διαρκούν από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο (με διακοπές 1-15 Αυγούστου), και περιλαμβάνουν 8 διδακτικές ώρες την εβδομάδα οι οποίες μοιράζονται σε δύο εβδομαδιαία μαθήματα. Στο τέλος αυτής της περιόδου δε διοργανώνονται εξετάσεις από κάποιον φορέα, μπορούμε συνεπώς να συνεχίσουμε στα τμήματα επιπέδου Β2 τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 20:55

Β2 Τάξη Ρωσικών: 2ο Επίπεδο (ТРКИ 2), Β2

Β2 Τάξη Ρωσικών: 2ο Επίπεδο (ТРКИ 2), Β2
Ο σπουδαστής αρχίζει τα μαθήματα αυτής της τάξης αφού έχει προσεγγίσει προηγούμενα το επίπεδο Β1 της Ρωσικής Γλώσσας. Στόχος της τάξης αυτής είναι να φτάσει ο σπουδαστής στο επίπεδο Β2 όπου πια μπορεί να κατανοήσει τις κύριες ιδέες ενός σύνθετου κειμένου, τόσο για συγκεκριμένα, όσο και για αφηρημένα θέματα, συμπεριλαμβανομένων συζητήσεων πάνω σε τεχνικά ζητήματα της ειδικότητάς του. Μπορεί να συνδιαλλαγεί με κάποια άνεση και αυθορμητισμό που καθιστούν δυνατή τη συνήθη επικοινωνία με φυσικούς ομιλητές της γλώσσας χωρίς επιβάρυνση για κανένα από τα δύο μέρη. Μπορεί να παραγάγει σαφές, λεπτομερές κείμενο για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και να εξηγήσει μια άποψη πάνω σε ένα κεντρικό ζήτημα, δίνοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφόρων επιλογών.
 
Βασικές Περίοδοι Έναρξης Τμημάτων αυτού του επιπέδου της Ρωσικής Γλώσσας: 
Οκτώβριος και Ιούλιος
.

Τμήματα Οκτωβρίου
Διάρκεια: Οκτώβριος-Μάιος
Τα τμήματα της Β’ Τάξης των Ρωσικών περιλαμβάνουν 6 διδακτικές ώρες την εβδομάδα. Οι ώρες αυτές μοιράζονται σε 2 εβδομαδιαία μαθήματα. Σε αυτό το πρόγραμμα πρέπει να συνυπολογίσουμε τον απαραίτητο χρόνο προετοιμασίας για τις εξετάσεις που δε συμπεριλαμβάνεται στις ώρες μαθημάτων, ξεκινά από τα μέσα Φεβρουαρίου και έγκειται συνήθως σε ένα τρίωρο Test την εβδομάδα, σε μαθήματα για την προετοιμασία και προσομοίωση της Προφορικής Εξέτασης και σε πιθανά επαναληπτικά μαθήματα για την κάλυψη κενών. Στο τέλος αυτής της περιόδου οι πλειοψηφία των σπουδαστών είναι έτοιμοι να λάβουν μέρος στις εξετάσεις επίπεδου Β2 για το πτυχία ТРКИ -2 (δεύτερο σερτιφικάτ). Στη συνέχεια μπορούμε να παρακολουθήσουμε τα τμήματα επιπέδου C1 με έναρξη τον Οκτώβριο του ίδιου έτους μετά τις εξετάσεις.
Θερινά Τμήματα
Διάρκεια: Ιούλιος-Νοέμβριος
Τα θερινά τμήματα της Β’ Τάξης των Ρωσικών περιλαμβάνουν 8 διδακτικές ώρες την εβδομάδα. Οι ώρες αυτές μοιράζονται σε 2 εβδομαδιαία μαθήματα. Στο τέλος αυτής της περιόδου δε διοργανώνονται εξετάσεις από κάποιον φορέα, μπορούμε συνεπώς να συνεχίσουμε στα τμήματα επιπέδου C1 είτε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 20:53

A2 Τάξη Ρωσικών: Βασικό επίπεδο (ТБУ), A2

A2 Τάξη Ρωσικών: Βασικό επίπεδο (ТБУ), A2
 
Ο σπουδαστής αρχίζει τα μαθήματα αυτού του επιπέδου της Ρωσικής Γλώσσας αφού έχει φτάσει στο επίπεδοΑ1 με προηγούμενη παρακολούθηση μαθημάτων. Όταν θα τελειώσει αυτή την τάξη των Ρωσικών θα έχει φτάσει στο επίπεδο Α2 και θα μπορεί να κατανοήσει φράσεις και λέξεις υψηλής συχνότητας που σχετίζονται με περιοχές άμεσης προσωπικής συνάφειας όπως προσωπικές και οικογενειακές πληροφορίες, αγορές, τοπική γεωγραφία, εργασία. Μπορεί να συλλάβει την κεντρική ιδέα σε περιπτώσεις σύντομων, σαφών, απλών μηνυμάτων και ανακοινώσεων. Επικοινωνεί δε συμμετέχοντας με μεγαλύτερη ευκολία στις κοινωνικές επαφές και επικοινωνεί για περισσότερα θέματα.
Οι Βασικές Περίοδοι Έναρξης Τμημάτων αυτού του επιπέδου των Ρωσικών είναι οι εξής:Οκτώβριος, Φεβρουάριος και Ιούλιος. Είναι πιθανόν όμως να έχουμε έναρξη επιπλέον τμημάτων και σε άλλες περιόδους.
Τμήματα Οκτωβρίου
Διάρκεια: Οκτώβριος-Μάιος
Τα απλά τμήματα της Τάξης A2 των Ρωσικών περιλαμβάνουν 4 ολόκληρες ώρες την εβδομάδα. Οι ώρες αυτές μοιράζονται σε 2 ημέρες της εβδομάδας. Στο τέλος αυτής της περιόδου οι σπουδαστές θα έχουν την δυνατότητα, χωρίς είναι υποχρεωτικό, να δώσουν εξετάσεις για το πτυχίο ТБУ-A2 . Στη συνέχεια μπορούμε να παρακολουθήσουμε τα τμήματα επιπέδου Β1 είτε στα θερινά προγράμματα είτε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.
Τμήματα Φεβρουαρίου
Διάρκεια: Φεβρουάριος-Ιούνιος
Τα Εντατικά τμήματα Φεβρουαρίου της Α’ Τάξης Ρωσικών, διαρκούν  από το Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο, και περιλαμβάνουν 8 διδακτικές ώρες την εβδομάδα οι οποίες μοιράζονται σε δύο εβδομαδιαία μαθήματα. Στο τέλος αυτής της περιόδου δε διοργανώνονται εξετάσεις από κάποιον φορέα, μπορούμε συνεπώς να συνεχίσουμε στα τμήματα επιπέδου Β1 είτε στα θερινά προγράμματα είτε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.
Θερινά Τμήματα
Διάρκεια: Ιούλιος-Σεπτέμβριος
Τα θερινά εντατικά τμήματα της Α’ Τάξης των Ρωσικών, διαρκούν από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο (με διακοπές 1-15 Αυγούστου), και περιλαμβάνουν 8 διδακτικές ώρες την εβδομάδα οι οποίες μοιράζονται σε δύο εβδομαδιαία μαθήματα. Στο τέλος αυτής της περιόδου δε διοργανώνονται εξετάσεις από κάποιον φορέα, μπορούμε συνεπώς να συνεχίσουμε στα τμήματα επιπέδου Β1 τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

A1 + A2 Τάξη Ρωσικών: Στοιχειώδες - Βασικό επίπεδο (ТБУ), Α1 έως A2.

Ο σπουδαστής αρχίζει τα μαθήματα χωρίς να προαπαιτείται καμία γνώση της Ρωσικής Γλώσσας. Μέσα σε χρονικό διάστημα, περίπου 4 μηνών φτάνει στο επίπεδο A1 όπου μπορεί να αναγνωρίσει γνωστές λέξεις και στοιχειώδεις φράσεις που αφορούν τον ίδιο, την οικογένειά του και το άμεσο συγκεκριμένο περιβάλλον όταν οι άλλοι μιλούν αργά και καθαρά. Θα επικοινωνεί και θα μπορεί να καλύψει τις βασικές καθημερινές του ανάγκες και να έχει μια πρώτη κοινωνική επαφή και ενημέρωση. Μετά από τους επόμενους 4 μήνες ο σπουδαστής φτάνει στο επίπεδο Α2 και θα μπορεί να κατανοήσει φράσεις και λέξεις υψηλής συχνότητας που σχετίζονται με περιοχές άμεσης προσωπικής συνάφειας όπως προσωπικές και οικογενειακές πληροφορίες, αγορές, τοπική γεωγραφία, εργασία. Μπορεί να συλλάβει την κεντρική ιδέα σε περιπτώσεις σύντομων, σαφών, απλών μηνυμάτων και ανακοινώσεων. Επικοινωνεί δε συμμετέχοντας με μεγαλύτερη ευκολία στις κοινωνικές επαφές και επικοινωνεί για περισσότερα θέματα.


Οι Βασικές Περίοδοι Έναρξης Τμημάτων αυτού του επιπέδου των Ρωσικών είναι οι εξής: Οκτώβριος. Είναι πιθανόν όμως να έχουμε έναρξη επιπλέον τμημάτων και σε άλλες περιόδους.

Τμήματα Οκτωβρίου
Διάρκεια: Οκτώβριος-Μάιος
Τα εντατικά τμήματα της Τάξης Α1 + A2 των Ρωσικών περιλαμβάνουν 6 ολόκληρες ώρες την εβδομάδα. Οι ώρες αυτές μοιράζονται σε 2 εβδομαδιαία μαθήματα. Στο τέλος αυτής της περιόδου οι σπουδαστές θα έχουν την δυνατότητα, χωρίς να είναι υποχρεωτικό, να δώσουν εξετάσεις για το πτυχίο ТБУ-A2 . Στη συνέχεια μπορούμε να παρακολουθήσουμε τα τμήματα επιπέδου Β1 είτε στα θερινά προγράμματα είτε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

A1 Τάξη Ρωσικών: Στοιχειώδες επίπεδο (ТЭУ), A1

Ο σπουδαστής αρχίζει τα μαθήματα χωρίς να προαπαιτείται καμία γνώση της Ρωσικής Γλώσσας. Όταν θα τελειώσει αυτή την τάξη των Ρωσικών θα έχει φτάσει στο επίπεδο Α1 και θα μπορεί να αναγνωρίσει γνωστές λέξεις και στοιχειώδεις φράσεις που αφορούν τον ίδιο, την οικογένειά του και το άμεσο συγκεκριμένο περιβάλλον όταν οι άλλοι μιλούν αργά και καθαρά. Θα επικοινωνεί και θα μπορεί να καλύψει τις βασικές καθημερινές του ανάγκες και να έχει μια πρώτη κοινωνική επαφή και ενημέρωση.


Οι Βασικές Περίοδοι Έναρξης Τμημάτων αυτού του επιπέδου των Ρωσικών είναι οι εξής: Οκτώβριος, Φεβρουάριος και Ιούλιος. Είναι πιθανόν όμως να έχουμε έναρξη επιπλέον τμημάτων και σε άλλες περιόδους.

Τμήματα Οκτωβρίου
Διάρκεια: Οκτώβριος-Μάιος
Τα απλά τμήματα της Α’ Τάξης των Ρωσικών περιλαμβάνουν 4 ολόκληρες ώρες την εβδομάδα. Οι ώρες αυτές μοιράζονται σε 2 ημέρες της εβδομάδας. Στο τέλος αυτής της περιόδου οι σπουδαστές θα έχουν την δυνατότητα, χωρίς είναι υποχρεωτικό, να δώσουν εξετάσεις για το πτυχίο ТЭУ-A1. Στη συνέχεια μπορούμε να παρακολουθήσουμε τα τμήματα επιπέδου Β2 είτε στα θερινά προγράμματα είτε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Τμήματα Φεβρουαρίου
Διάρκεια: Φεβρουάριος-Ιούνιος
Τα Εντατικά τμήματα Φεβρουαρίου της Α’ Τάξης Ρωσικών, διαρκούν  από το Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο, και περιλαμβάνουν 8 ώρες την εβδομάδα οι οποίες μοιράζονται σε δύο εβδομαδιαία μαθήματα. Στο τέλος αυτής της περιόδου δε διοργανώνονται εξετάσεις από κάποιον φορέα, μπορούμε συνεπώς να συνεχίσουμε στα τμήματα επιπέδου Β2 είτε στα θερινά προγράμματα είτε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.
Θερινά Τμήματα
Διάρκεια: Ιούλιος-Σεπτέμβριος
Τα θερινά εντατικά τμήματα της Α’ Τάξης των Ρωσικών, διαρκούν από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο (με διακοπές 1-15 Αυγούστου), και περιλαμβάνουν 8 διδακτικές ώρες την εβδομάδα οι οποίες μοιράζονται σε δύο εβδομαδιαία μαθήματα. Στο τέλος αυτής της περιόδου δε διοργανώνονται εξετάσεις από κάποιον φορέα, μπορούμε συνεπώς να συνεχίσουμε στα τμήματα επιπέδου Β2  τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Οι Βασικές Περίοδοι Έναρξης Τμημάτων αυτού του επιπέδου της Ιταλικής Γλώσσας είναι: Οκτώβριος, Φεβρουάριος και Ιούλιος. Είναι πιθανόν όμως να έχουμε έναρξη επιπλέον τμημάτων και σε άλλες περιόδους.

Ο σπουδαστής αρχίζει τα μαθήματα χωρίς να προαπαιτείται καμία γνώση της Ιταλικής Γλώσσας. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, περίπου 2 μηνών φτάνει στο επίπεδο Α1 και μπορεί να αναγνωρίσει γνωστές λέξεις και πολύ στοιχειώδεις φράσεις που αφορούν τον ίδιο, την οικογένειά του και το άμεσο συγκεκριμένο περιβάλλον όταν οι άλλοι μιλούν αργά και καθαρά. Στους επόμενους 2 μήνες θα έχει φτάσει στο επίπεδο Α2 και θα μπορεί να κατανοήσει και να παράγει φράσεις και λέξεις υψηλής συχνότητας που σχετίζονται με περιοχές άμεσης προσωπικής συνάφειας όπως προσωπικές και οικογενειακές πληροφορίες, αγορές, τοπική γεωγραφία, εργασία. Μπορεί να συλλάβει την κεντρική ιδέα σε περιπτώσεις σύντομων, σαφών, απλών μηνυμάτων και ανακοινώσεων. Η τάξη τελειώνει με το μαθητή να έχει προσεγγίσει το επίπεδο Β1 των Ιταλικών. Τελειώνοντας λοιπόν την τάξη μπορεί να κατανοήσει τα κύρια σημεία μιας σαφούς ομιλίας χωρίς ιδιωματικά χαρακτηριστικά σε γνωστά θέματα που συναντά τακτικά στη δουλειά, στο σχολείο, στον ελεύθερο χρόνο, κτλ. Μπορεί επίσης να κατανοήσει τα κύρια σημεία πολλών ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών ενημερωτικών εκπομπών σχετικών με την τρέχουσα επικαιρότητα ή εκπομπών με θέματα προσωπικού ή επαγγελματικού ενδιαφέροντος όταν η παρουσίαση είναι σχετικά αργή και ξεκάθαρη.

 

 

 

   Τμήματα Φεβρουαρίου

   Διάρκεια: Φεβρουάριος-Ιούνιος

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα απλά τμήματα της Α’ Τάξης των Ιταλικών περιλαμβάνουν 5 διδακτικές ώρες την εβδομάδα οι οποίες μοιράζονται σε δύο εβδομαδιαία μαθήματα. Στο τέλος αυτής της περιόδου οι σπουδαστές θα έχουν την δυνατότητα, χωρίς είναι υποχρεωτικό, να δώσουν εξετάσεις για το πτυχίο CELI 2. Στη συνέχεια μπορούμε να παρακολουθήσουμε τα τμήματα επιπέδου Β2 είτε στα θερινά προγράμματα είτε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

 

Τα Εντατικά τμήματα Φεβρουαρίου της Α’ Τάξης Ιταλικών, διαρκούν από το Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο, και περιλαμβάνουν 8 διδακτικές ώρες την εβδομάδα οι οποίες μοιράζονται σε δύο εβδομαδιαία μαθήματα. Στο τέλος αυτής της περιόδου δε διοργανώνονται εξετάσεις από κάποιον φορέα, μπορούμε συνεπώς να συνεχίσουμε κατευθείαν στα τμήματα επιπέδου Β2 και Β2+ είτε στα θερινά προγράμματα, είτε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

 

Θερινά Τμήματα

Διάρκεια : Ιούλιος-Σεπτέμβριος

Τα θερινά εντατικά τμήματα της Α’ Τάξης των Ιταλικών, διαρκούν από τον Ιούλιο έως και το Σεπτέμβριο (με διακοπές 1-15 Αυγούστου), και περιλαμβάνουν 8 διδακτικές ώρες την εβδομάδα οι οποίες μοιράζονται σε δύο εβδομαδιαία μαθήματα. Όταν τελειώσουμε αυτήν την τάξη μπορούμε να λάβουμε μέρος στις εξετάσεις του Νοεμβρίου για το πτυχίο CELI 2 είτε να συνεχίσουμε κανονικά την εκμάθηση της γλώσσας στα τμήματα επιπέδου Β2 και Β2+, τον Οκτώβριο του ίδιου έτους .